Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xena123

31. 5. 2011 15:24
no já bych spočítala co už bylo církvím vyplaceno na platech

a jiných dotacích a to bych odečetla od případné restituce. Církevní budovy bych jim vrátila, ať si ale hezky hradí náklady na údržbu samy.

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 5. 2011 19:33
Re: no já bych spočítala co už bylo církvím vyplaceno na platech

V zásadě popisujete podstatu navržené dohody. !!

0 0
možnosti
N

nesvatba

31. 5. 2011 15:19
nároky církve

Zajímalo by mne, jak církev prokazuje legální nabytí svého majetku. Já na př. vím, že mé prapředky upálila právě proto, aby se jejich majetku zmocnila. A takových zavražděných,pokud bychom šli do historie , byly minimálně stovky.

A neříkejte , že je bohulibé ,že si každý vládnoucí láme zákon dle své kapsy.

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 5. 2011 15:24
Re: nároky církve

Co bylo ukradeno, má být vráceno - bez ohledu na to jestli to byla církev, nebo fyzická osoba.!!  Komunistické bláboly o upálení prapředků si můžete nechat od cesty. !!;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

30. 4. 2010 13:46
právě že dohoda

Neboli, je zajímavé proč ODS vlastně uzavírala s církvemi dohodu, že jim bude vyplácet dalších 20 let peníze na podporu jejich činnosti, a proč - právně, tedy zákonem nestanovila že jim od příštího (třeba měsíce, roku) nedá nic, nebo mnohem míň. Jako to mohla udělat,a  udělala s maminkami na mateřské, invalidními důchodci, svými propouštěnými zaměstnanci, svými občany kterým zvedla DPH.....???

0 0
možnosti

VLADISLAV.SKALICKY

3. 2. 2008 14:53
Církvi nic -jen kostely -at se ovečky ostarají

Rvtohle je nestoudné a nechápu jak se ODS jejíž jsem členem k tomuto kroku propůjčila. Restituce občanům nikdy nebyla úplná, vydala se jen malá část majetky a fin. náhrady byly zcela nekompromisně ošidné.

V případě církve jejíž podpora je mizivá a rapidně klesající je absurdní jim vydat více než jejich kostely. At se o ně starají a jejich ovečky jim platí provoz a výplaty. 

Zdá se že se zde ODS zaprodala pro podporu vlády KDU ČSL . Tato terminální vláda brzy padne a je zcela možné  že tato KDU  jež mele z posledního se již nikdy nevrátí do parlamentu.

Je proto předčasné se takto prodávat a ztrácet voličskou základnu.

Nejlépe se zachoval Paroubek s tím že vše zruší dostane li se do příští vlády a tím jediným určitě zabodoval u mne. Rv

0 0
možnosti

Pavel

29. 1. 2008 11:25
Už mě nebaví

Už mě nebaví tohle dohadování se a proto omluvte tohle moje vylití si hněvu.

Jedni nadávají na církev, další ji až moc zaujatě hájí. Užívají se argumenty, které nejsou moc vhodné a někdy zaznívají tvrzení, která někdo od někoho slyšel a ani si je neověřil. Jako ateista jsem taky podobně viděl církev a nikdo by mě o opaku nepřesvědčil. Dnes ale vím, že církev jsou lidé, a ti jsou ruzní. Je to jako tvrdit, že politici jsou všichni zkorumpovaní a přitom je jich mnoho, kteří odvádí dobrou práci (např. komunální).

Sestry a bratři, když čtu diskuze kolem těchto článků, mám chuť říct, ať si ten majetek stát nechá. Myslím na slova z Lukáše 6,30: "...a co ti někdo vezme, nepožaduj zpět." Vím, že mnoho z vás máte plány pro dobré věci, jako stavbu hospiců, nemocnic, komunitních center nebo jiné pomoci bližním. Ale stojí za to se o ten majetek rvát, když je kolem toho tolik zloby? Na druhou stranu se bojím, že na tom budou biti právě ti potřební.

Pokoj vám.

0 0
možnosti

Pavel

29. 1. 2008 11:27
Re: Už mě nebaví

Promiňte, není to reakce k článku, ale spíš k diskuzím na tohle téma.

0 0
možnosti
WD

wildge

29. 1. 2008 9:32
Zapominate,

ze to jde resit uplne jinak. Okamzitou a uplnou odlukou cirkvi od statu vcetne odstraneni vsech vyjimek pro nabozenske organizace ze zakonu. Bez nahrady.

Cirkve si svuj kredit prosustrovaly, naprosta vetsina lidi jim neveri ani slovo. Jsou to organizace k nicemu, stejne jako komunisti.

0 0
možnosti

good_luck!

29. 1. 2008 12:04
Re: Zapominate,

pokud budu postupovat dle tvé logiky, ODS si svoji důvěru již prošustrovala, tj. žádný příspěvek (podpora cca 25 %), ČSSD si svou podporu prošustrovala (podpora cca 35 %), sněmovna si svou podporu prošustrovala (podpora 20 %), senát si podporu ani nezískal (podpora cca 10 %) no a nakonec - stát? jakou podporu má náš stát?

0 0
možnosti

Toom

29. 1. 2008 8:49
Pro nevěřící by měla být církev

úplně stejnou právnickou osobou jako všichni ostatní restituenti. Tj. církvi není potřeba státní kontroly jako v Josefinismu a speciální dohled jako za komunistů. Nebo že by všechny ty obavy z odstranění závislosti církve na státu, negativismus a někdy až histerie měly nějaký základ v  pohnutí duší oněch "ateistů"? 

0 0
možnosti

kalosek

29. 1. 2008 9:01
Re: Pro nevěřící by měla být církev

ale v tomto pripade NENI,cirkev je zvyhodnovana,ktery restutient nedostal majetek a byl financne odskodnen a jeste s uroky? Já neznám nikoho

0 0
možnosti

marlene77@seznam.cz

29. 1. 2008 7:18
chybne predpoklady

vychazis z dvou chybnych predpokladu:

1) Cirkve na zadnou restituci majteku narok nemaji, zabavilo jim ho Rakousko-Uhersko jeste v 19. stoleti. Viz expertiza prazske pravnicke fakulty. Pravni dusledky nech si laskavy ctenar domysli sam.

2) Neni duvod platit duchovnim jejich plat. Duchovni neni sluzba verejna, je urcena jen jednomu segmentu spolecnosti a ten by si ji mel platit sam.

0 0
možnosti

Petr

29. 1. 2008 8:01
Re: chybne predpoklady

1. Historicko-právní názor jedné skupinky je pouze Historicko-právní názor jedné skupinky. Podstatné je podívat se kdo byl v katastrálních knihách zapsán jako majitel v roce 1948.

2. Není sebemenší důvod proto, proč by krádež započatou komunisty měla dokončit vláda, pokud si chce říkat demokratická.

0 0
možnosti

Jirky

29. 1. 2008 7:12
vyplatí

Podle mého by se státu vyplatilo nedávat církvím vůbec nic. 

0 0
možnosti

Petr

29. 1. 2008 7:57
Re: vyplatí

No vždať právě o tom to je, vrátí se co komunisti ukradli a nebude se muset vyplácet renta z ukradeného majetku, co je na tom tak nejasného k pochopení?

0 0
možnosti

Pavel Klíma

29. 1. 2008 6:26
Císrev - duchovní - peníze.

Po důkladném zvážení všech okolností bych církvím a duchovním leda tak nasral.

Ať se řídí ježíšem, jedí cjléb, pijí vodu a meditují v chudobě oddáni jenom bohu.

0 0
možnosti

Petr

29. 1. 2008 8:03
Re: Císrev - duchovní - peníze.

... ať neprovozují nemocnice, školy, charity, ať nechají spadnout kostely a další historické památky, vždyť na jejich místech stejně za státní nebo evropské dotace budou potřeba vystavět mešity.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3465x
Jan Jakob, starosta města Roztoky, člen TOP 09.